Vi ser det snöar!

När jag vaknade imorse blev jag så glad när jag såg att det var snö ute! Och snöat hela dagen har det också gjort. Har dock varit en väldigt seg och trött fredag i köket idag. Gäspningar hit och dit, speciellt i "vårat gäng".
Men nu är det helg och jag var nyss nere på stan en sväng, träffade på Elin och Rickard!! Har inte sett dom på... Länge iallafall. Vi stod och pratade i typ en halv timme haha.
Gick hem i snöstormen så är något blöt i håret nu.. Men snart dags för middag hos morbror, ska bli asnaiiijjz!


Glossybox november "Beautiful dreamer"

Fick hem novembers Glossybox igår! Så himla fint snöre och papper va? Sparade det till senare, kanske någon julklappsinlsagning?
 
1. GRAZETTE OF SWEDEN Crush 6 wonder mask. "Under 60 sekunder, låt dig förälskas i denna glittrande, ananasdoftande inpackning med vitaminer och antioxidanter! Ger ett glansigt, återfuktat hår med mindre frissighet." 109kr/150ml. - Hade i denna igår, den ser fin ut och luktar gått när den blir blöt/läggs i hår. Men gav inte mig nån riktig WOW-effekt som inpackningen jag fick från Aussie förra gången. Men det är av mig det!
 
2. VICHY Idéalia. "Nylanserad dagkräm för alla hudtyper. Aktiva ingrediensen kombucha (utvunnen ur svart te), pärlemor och thermalskt källvatten lugnar, ger jämnare hudton samt vacker lyster." 279kr/50ml. - Använde den imorse och det är ju svårt att säga efter bara en användning hur den är. Men den kändes friskt, och ren liksom. Som en dyr och bra kräm ni vet haha?
 
3. MODELCO Lip duo."Kultmärket från Sydney älskas redan av kändisar såsom Cameron Diaz och Kylie Minouge. Återfuktande läppstift och ett skimrande läppglans som bärs tillsammans eller separat." Stift 189kr/3,5g Glans 149kr/5ml. - Har båda på mig nu och gillar det riktigt mycket! Ger inte alls speciellt mycket färg, men återfuktar bra och känns skönt ändå bra på mina torra läppar (suck)!
 
4. NAOMI CAMPBELL At night."En kraftfull doft med noter av bland annat vanilj, sandelträ och mirabelleplommon sätter den sista touchen för en natt av glamour och mystik, sensuell spänning!" EdT 295kr/30ml Shower Gel 119kr/150 ml. - Parfymen luktar gott, kanske lite för mycket så passar därför bra på kvällen tycker jag. Shower gelen gillade jag inte, den löddrade typ inget alls och var alldeles för "gelig". Gillar bättre när det är en slags tvål/skrubb som löddrar och känns skönare på kroppen.
 
5. GLOSSYBOX  Glossy pink blusher. "Speciellt för er har vi tagit fram en diskret rosa rouge som piggar upp vintertrött hy och för tankarna till en lätt rosighet av vinterpromenad i solsken" 110kr/2,5g. - Den ser fin och rosa ut både i asken och på fingret när jag testade. Men hade den idag på kinderna och den syntes inte ens... Haha den syns nog antagligen mer om man är lite ljusare i hyn.
 
Nästa Glossybox blir NYÅRSBOXEN, can't wait!!!! :))))

Kallskänk

Halloj! Denna vecka står jag, Kassia, Chris och Gerardo i kallskänken. Vi fixar alltså frukost till oss som jobbar där först, sedan sallad osv till restaurangen och elevmatsalen. Och dricka x 2 och mjölk till dom också förresten. Och bröd. Lite smått jobbigt först innan alla gästerna kommer, sen är det ganska lugnt. Bara att fylla på det som behövs liksom.
Vid två idag griljerade jag typ 8 julskinkor!!! Julbord på fredag och jultallrikar fr o m nästa vecka tror jag?
På bilderna ser ni våran fiiiina frukost och allas vår italienare som alltid är på bra humör och får alla att skratta. "livet är en skratt", som han brukar säga haha :).


En av de bästa dagarna i mitt liv:


hungriiiiiig

Har precis varit och tränat för första gången på, typ, 5 veckor? Ja, sen skolan började... Inte bra, inte bra alls! MEN jag får skylla på att jag dels är astrött på kvällarna och att mina fötter värker = ingen energi till att ta mig till gymmet direkt. Men ska försöka att gå dit ändå och oftare!
Är också svinhungrig, som alltid. Idag ska jag fixa finmiddag eftersom att pappa kom hem från en vecka i Kanarieöarna igårkväll. Fläskkarré med hasselbackspotatis tänkte jag prova på idag! Aldrig gjort hasselbackspotatis, men det lät gott så det ska jag testa idag tänkte jag, mmmmmm.
 
Well, duuh?

Lodjur!?

Vet ni vad som hände igår, i stan, hos oss vid 3-4a tiden? Ett fakking lodjur!! Sprang tydligen på våran gård, var under våran trappa och försvann sen mot ån. Varken jag eller brorsan såg den, men det ringde på en djurpolisgubbe på dörren och sa det. Och att om vi hade katt så skulle vi vara försiktiga. Zorro var inne, så det var lugnt. Då iallafall. För lite senare kom han in och var livrädd, sprang in i nöja tvättstugan, satte sig i mitt fönster typ hela kvällen... Stackars Zorro och stackars lodjur, virrat runt sig mitt i stab liksom.


Christina Perri - A thousand years

En av världens vackraste röster, och tjej såklart.
Heart beats fast
Colors and prom-misses
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall?

But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow
One step closer

*Chorus 1*
I have died every day waiting for you
Darling don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Read more: http://artists.letssingit.com/christina-perri-lyrics-a-thousand-years-g9f8f7c#ixzz2D9VtJr45
LetsSingIt - Your favorite Music Community
Heart beats fast
Colors and prom-misses
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall?

But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow
One step closer

*Chorus 1*
I have died every day waiting for you
Darling don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


Read more: http://artists.letssingit.com/christina-perri-lyrics-a-thousand-years-g9f8f7c#ixzz2D9VpcEBR
LetsSingIt - Your favorite Music Community
 
Heart beats fast
Colors and prom-misses
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall?

But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow
One step closer

*Chorus 1*
I have died every day waiting for you
Darling don't be afraid
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


Read more: http://artists.letssingit.com/christina-perri-lyrics-a-thousand-years-g9f8f7c#ixzz2D9VpcEBR
LetsSingIt - Your favorite Music Community

I have loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more

 

Soon!!!!


Några bilder från dagen:


En av de många bra sakerna med restaurangutbildningen:


Glossybox

Unnade mig en fet nyårsbox från Glossybox idag. Wohooo hoppas på riktigt bra grejer! :)


Fy.fan.vad.gott.och.jag.vill/behöver.detta:


Salmon

Igår var jag med en från serveringen som var i köket en dag. Och idag var jag med en helt ny i köket. Brukar väl nästan alltid vara lite stelt med nya, men alltså dom som är i kök. Alla (alla!) är så himla trevliga, roliga och snälla. Love it! Idag på menyn hade vi bland annat pestobakad lax, vitvinssås och potatisblablaaa (kommer inte ihåg haha). Den rätten fixade jag och Kassia, som hon heter. Och den blev aaaaasgod verkligen. Ni som inte var där, missade något! Shit pomfritt va mums alltså. Lax och potatis (och sås) är väldigt underskattat...
Förresten! Testade både primern och mascaran idag. Primern är nog en av de bästa jag testat, himla bra. Är ju i kök hela dagarna så man svettas ju lite, men sminket satt och sitter fortfarande som i morse, rekommenderas varmt! Och mascaran, jaa är ju inte den bästa på mascaror men den var absolut inte dålig! Men jag gillar nog mest gummiborstar, vilket den inte hade. Haha men dom är ju så smååå så man får snåla lite...:


Fail

Glömde skriva OM läppglanset och primern... Är på mobilen också så ja, lättare att skriva om det här!
"Glamour gloss volumizing lip gloss: fina läppar med fruktig färg och mintsmak.". "Primed & poreless face primer: bär bara eller under bronzer och puder för att få en fin "flawless" hud utan make up.".


Too Faced beauty editors

Hade beställt kläder från Nelly.com som varit borta i nästan 4 veckor men idag så fick jag äntligen hämta ut dom! Och som "plåster på såren" så fick jag 260 (!) nellypengar. Och då hittade jag dessa fina från Too Faced. 219:- plus frakt så blev det ca 260:-, perfekt och gratis!

"Lashgasm mascara: size matters! Få dramatiska långa ögonfransar med våran flexi-firm borste". "Lip insurance lip primer: få läppglans och läppstift att sitta hela dagen!". "Shadow insurance eye shadow primer: ser till att din ögonskugga håller hela dagen och kvällen.". "Glamour gloss volumizing lip gloss.". "Primer & poreless face primer.".


This morning:


Om du vill se mig, se mig igen.

Hittade en sån bra låt igår och nu kan jag inte sluta lyssna på den... Ja, ni vet.


Söndag

Idag har jag gått en promenad med mamma, diskat, marinerat köttet till middagen och läst en artikel i DN om SHM! Nästa vecka torsdag,fredag,lördag har dom sina spelningar i Sverige. Men sen, en månad efter är det dags att se dom i Oslo!!! Wohooooo!


Black & white


They say you're a freak when we're having fun

 

Stör mig så fruktansvärt på detta:


Mysse

Var i behov av en lite "större" mössa eller vad man ska kalla det, ja ni ser ju. Gick in på Gina Tricot och hittade den perfekta! I snyggaste färgen också, mörkrött/plommonfärgat typ. 59:- kostar den och finns i flera färger.


Ben & Jerry's


Ferske reker

Hallåååå idag är det fredag och en bra dag! Allt gick bra i köket, (stod dock och skivade porterstek i typ 2-3 timmar hehe men det var inte så drygt så det gjorde inget!) och alla verkade så glada och roliga. Ett riktigt bra gäng alla i köket tycker jag, wiii :). Efter skolan åkte jag och pappa till Inter Sport för att köpa springskor till pappa, sen handla mat på Ica maxi. Har nu käkat musslor och räkmackor, och ikväll blir det Ben&Jerry's till XFactor namnam!


15/11-12


Torsdaaa'

Torsdag idag och sköna, härliga fredag imorgon! Den kommer först bestå av kök, prov, storhandling med papi och sen fisk och skaldjurskväll med honom och bror! Har prov igen på måndag (som alltid) så ska plugga till det i helgen. Annars är ingenting planerat, blir en lugn och ledig helg!


A few pictures

Jaaa händer inte så mycket i skolan, är i storköket denna vecka (elevmat) och får göra specialkosterna. Det är väl det? Nothing special direkt.
Bilderna då, den snygga grå/svarta tröjan från Nelly som jag suktat efter så länge beställdes igår wii! Ett Quizkampengame som jag vann med ganska stort??? Kan det verkligen ha blivit så haha??? Och mecenatkortet fick jag med posten idag, har aldrig aldrig använt ett sådant någon gång... Är jag den enda?


Ljusstakar + äckelkryp

På måndagar har vi teori, men ungefär vid två till fyra är vi i köket och förbereder för morgondagen.
Idag och förra måndagen pratade vi om matförgiftningar, infektioner, hygien och sånt snusk haha. Fick denna mysiga lapp med massa mysimys insekter på! Och sen på vägen hem så såg jag fan TVÅ LJUSSTAKAR I FÖNSTRET HOS GRANNLÄGENHETEN!?!? Usch, vad tänker ni med???? Så himla himla himla för tidigt, sådär en månad liksom.


Gina Tricot

149:- för Chicago-tröjan och 199:- för London New York-tröjan, nöjd!


SWEDISH HOUSE MAFIA OSLO 22 DEC!!

Tacktacktack världens bästa mamma och pappa, tidig julklapp! ❤


Shine bright like a diamond

 

Faceswap! Haha


Dinner safari

Mamma och pappa har Dinner Safari hemma hos oss nu, visst ser det fint och mysigt ut? Dinner Safari betyder alltså att man äter förrätt, huvudrätt och efterrätt hos olika personer. Det verkar riktigt roligt, och att man lär känna folk i stan!


Kattmyzzz


"puffade majs och rischips"

Testade dessa idag, ja dom var goda och helt okej! De ser ut precis som små mini riskakor, assöta:


Waiter!

Idag var jag först i köket och förberedde maten inför dagen, som vi alltid gör. Sen vid 11 slängdes förklädet och mössan, och byttes ut till nytt kort "förkläde" (eller vad man ska kalla det) och penna+block!! Först var det hur lugnt och bra som helst, man höll koll på om de fått sin dryck osv. Men sen vid 12 så ba BAM hela Falun (typ) kom och åt och det blev mest kaos tyckte jag. Sprang ut med dricka, asvarma tallrikar med mat på, plocka undan tallrikar, glas osv, torka, ställa fram nya bestick, glas och servetter. Phu när typ hela Falun gick, alla samtidigt såklart haha.. Herregud, ska jag bli servitris vill jag inte vara det på något poppis ställe, om ni förstår vad jag menar haha. Putsade massa gafflar och bestick efteråt, och fyllde på dryck i kylskåpen osv. Man gör klart och lätt för sig inför måndagarna.


Imorron ere freda

Heyooooh! Skolan och restaurangen rullar på, det händer väl mycket men ingenting speciellt intressant som skriva upp här om man säger så haha. Men maten är alltid god, och innan vi börjar servera görs provtallrikar så vi får smaka allting, mmm. Och blir det lite efterrätter osv över får man smaka det med, hehe.
Imorgon ska jag testa och servera... Är asnervös eftersom jag aldrig gjort det, men det ska nog gå bra. De allra flesta folk är ju snälla sååååå. Juste, idag serverade vi 29 st brandmän, yeey and they liked it!
Nu ligger jag och vilar ömma fötterna och kollar på "My name is Earl". Kul liv.


À la cart

Idag var det första gången jag stod i à la carten (restaurangen) och fick lägga upp fint på tallrikarna osv. Det var kul! Men väldigt jobbigt och svettigt emellanåt, när det kom flera beställningar på en gång. Några hade fått väntar jättelänge, några skulle ha portioner utan dittan eller med dattan osv. Det kom in en beställning med 11 fisk och 1 kötträtt idag... Och totalt idag serverade vi 97 rätter idag, wooo!! Ska vara där hela veckan så det blir tufft men kul ändå. Alla på restaurangen är så snälla och roliga, plus att vi har en ny "kockchef" nu i någon vecka medan den andra är på semesterrrr. Han är asbra iallafall. Good day, good day :)


Dennis Gingerman

Laddade ner appen Quizkampen igår, och jag är fast! Haha som det alltid blir någon vecka eller två, sen tar jag bort den... Heter iallafall bimwedberg där om någon har tråkigt och vill spela. :)
Fick iallafall dessa frågor nyss, kan inte sluta skratta åt Ron och Dennis Gingerman-frågan, hahaha. Och den andra frågan kunde jag ENDAST för att vi läst den i skolan, så tack skolan du kan vara bra att ha ibland. Ibland.


Aussie

Hallihallå. Idag har det varit en riktigt söndag, inte gjort någonting speciellt, vädret är tråkigt men ändå går tiden fort. Har duschat och tvättat håret för andra och sista gången (75ml räckte tydligen två ggr iaf, hejhej långt hår) med inpackningen av Aussie som jag fick med i Glossyboxen. Håret luktar jättegott och håret blir lent, både torrt och blött!
Imorgon har vi teori och prov på skolan (som varje måndag), allergier och intoleranser är det imorgon. Men det är ganska lätt och logiskt så det går nog bra. Goddenatti!


Lördagkväll

Mamma började känna sig ännu mer dålig ikväll, precis innan middagen. Så direkt efter middagen åkte vi till akuten. Vi blev där i ca 2 timmar och nu är vi hemma igen, det var "bara" en hjärnskakning och inget mer. Så nu äter vi glass och ska kolla på "LOL"!


Skyfall - Adele

Mycket snyggare video i själva filmen, men den fanns inte så då fick bli denna istället. Mycket mycket bra! (och angående förra inlägget så hamnade bilderna fel, såklart, jäkla mobilapp. men om ni inte förstod det så ska det läsas nerifrån och upp. och mamma mår bra nu,lite yr och ont efter att ha ramlat i trappan. troligen var det lågt blodtryck eller nåt...)

Läskig kväll (med två betoningar)

Mamma hade varit och lämnat lite blodprov igår, så vi tror att det hade att göra med lågt blodtryck...


Skyfall


Balmain / Lindex

Lindex, 299:-
 

Efter vi hittade allt som behövdes till sminkningen gick jag på stan lite själv, var hur längesen som helst faktiskt! Har sett på Lindex (HÄR) hemsida att dom fått in lite Balmain-inspererade plagg som jag tycker är skitsnygga. Så jag gick in i lilla Lindex butiken vi har i Falun, letade överallt men hittade ingenting. Sen precis när jag nästan gett upp så kommer det ut en tjej med några plagg som jag kollat på, yes! Det fanns inte alls många kvar, men hittade iallfall denna skönhet. Fanns en XS och en M kvar (igår iallfall), och M satt braaa (dom är lite små i storleken tycker jag själv). Åh jag är så nöjd!! Fin bara som den är, under en stickad tröja eller en svart kofta till så att bara den fina kragen sticker ut lite. Såg också att Kenza beställt denna, så då måste den ju vara snygg hehe!

The Joker

Idag efter skolan gick jag och brorsan på stan för att leta efter smink. Ja, alltså utklädningssmink eller vad man ska kalla det. Inte foubdations eller mascaror och sånt tjafs haha. Vi hittade clownsmink (vit i ansiktet), grön hårsprayfärg och flytande latex (som jag aldrig provat förut så är fett skrajj!?!). Ja, Kasper ska alltså vara Jokern imorgon och jag får äran att sminka honom!! :))) vi har provsminkat idag, dock ingen latex eller grönt hår idag, fet spar vi tills imorgon. Här har ni lite bilder, inte de bästa men det är ju det bästa med att testa sig fram! Imorgon blir det skitsnyggt, wii.


RSS 2.0